Cheerleading

Cheer er den ultimate lagidrett hvor alles innsats vektlegges like høyt og det er plass til alle, uansett kjønn og kroppstype. Samhold, samarbeid, lagfølelse og tillit er stikkord som beskriver idretten som helhet. Uavhengig av hvilken gren man konkurrerer i, er man avhengig av at alle på laget gjør sitt ypperste for å kunne prestere så godt som mulig.

Cheerleading er en selvstendig sport med sin egen unike historie og kultur, og egne cheer-spesifikke og tekniske elementer. I dag deles «the sport of cheer» inn i to hovedkategorier; cheerleading og performance cheer. Med utøvere fra 4 år og oppover, er det en veldig tilskuer- og familievennlig idrett i alle kulturer over hele verden.

Cheerleading er en «helårsidrett» hvor sesongen går fra høst til sommer, med jevnlige konkurranser gjennom hele sesongen. Det finnes ulike disipliner, levels, klasser og kategorier, men felles for alle er konkurranseformen: Lag konkurrerer med en rutine foran et dommerpanel og blir bedømt på vanskelighetsgrad, utførelse og kreativitet – samtidig som de hele tiden skal vise glede, energi og «spirit».

I Norge har vi all girl & coed cheerleading, og performance cheer pom og hiphop. Victory sine kurs er ren cheerleading

Siden sin opprinnelse i USA for over 100 år siden, har sporten utviklet seg fra å stå på sidelinjen og heie på det lokale idrettslaget med skilt og dusker, til å bli en svært fysisk krevende konkurranseidrett med ekstreme akrobatiske elementer. Men hensikten med idretten er fortsatt den samme: heie på hverandre, spre energi, glede og få med publikum. En konkurranserutine består av en såkalt «cheer», som er et rop hvor lagene roper klubbens farger, bruke dusker, skilt og megafoner, mens de bygger pyramider og stunts for å få med publikum. Når ropet er ferdig, gjenstår en koreografert rutine på 2,5 minutter til musikk med både turn, dans, stunts (løft), pyramider og kast.

Lagene deles inn i ulike aldersgrupper og levels. I norske konkurranser og arrangementer er de yngste under 12 år delt inn i Mini/Level 1 (7-9år) og PeeWee/Level 2 (10-12år), mens på Junior og Senior konkurreres det på to nivåer; Junior Median/Level 3 og Elite/Level 5, Senior Elite/Level 5 og Premier/Level 6. For alle kategorier på Junior og Senior er det delt inn i All-Girl; rent jentelag, og Coed; blanding av jenter og gutter. Det er maksimalt 24 utøvere på et lag som konkurrerer på matta.

Crystals Cheerteam Victory Dance har per nå tilbud til junior og seniorutøvere. Vi jobber med å sette opp et tilbud til PeeWee også.

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: Innesko. Treningstøy som er behagelig å bevege seg i. Gjerne ettersittende. Husk drikkeflaske og hårstrikk.