Freestyle og slow

Freestyle & Slow

Konkurransedans som krever stor fysisk utfoldelse i høyt tempo. Freestyle og slow ble utviklet av britiske Anna Jones og senere tatt med til Norge av Sissel Storbråten. Freestyle og slow er en av mange nye stilearter som ble til etter at Saturday Night Fever med John Travolta i spissen kom på kino og revolusjonerte danseverden. Freestyle er en akrobatisk form for dans med høye hopp, høye spark og raske spins i tillegg til kule raske bevegelser. Konkurranseformen er også kjent for de flotte draktene som glitrer så fint. Et skikkelig fyrverkeri av en dansestil og veldig fysisk anstrengende. Passer for deg som liker utfordring, fart og spenning. Freestyle er en trendy dansestil og det er stadig nye trinn og hopp som er populært. Det som er det beste med freestyle er at du kan utvikle din helt egen stil innen freestylesjangeren og derfor kan freestyle passe mange.

Slow er også raske skarpe bevegelser med store akrobatiske utslag og raske spins men også mange rolige grasiøse bevegelser som skaper en dynamikk og kontrast som er utrolig fin og spenneden å se på og ikke minst gøy å danse. Slow utføres til rolige ballader og lyrisk musikk. Man har tid til å leve seg inn i musikken og utføre koreografien på din måte og tolke musikken akkurat slik som føles rett for deg. Her er du fri til å skape din egen stil og slippe deg og dine følelser løs.

Krav: Følg ditt alderstrinn. Ellers kan se veiledning for de ulike nivåene her: «NIVÅINNDELINGER»

Utstyr: innesko med god demping til oppvarming og barfot resten av timen. Ellers treningstøy som er behagelig å trene i. Gjerne og helst ettersittende. Det er viktig å ta drikkeflaske og hårstrikk