Hip Hop

Hip Hop

Hip hop er dansestiler som utføres til hip hop musikk eller som har utviklet seg som endel av hip hop kulturen. Hip Hop er et paraplyuttrykk som dekker utrolig mange stilarter. Deriblant breakdance, locking og popping som ble utviklet på 1970 tallet av afrikansk-amerikanske og latinamerikanske ungdommer som en ny måte å uttrykke seg på. Hip Hop ble gjerne danset og fremført i gatene, derav også navnet streetdance. Hip hop skiller seg fra de andre dansestilene ved at danserne ofte freestyler og engasjerer seg i dance battles.

Etter hvert som hip hop musikken har utviklet seg har også medført flere stiler, ofte kalt new style som du gjerne ser og lærer i dansestudioer nå i dag.

Lurer du på hvilket nivå/klasse som passer for deg? Snakk med en instruktør eller se “NIVÅINNDELING

Hip Hop 2. – 4. trinn

En mild og morsom innføring av hip hop trinn og musikk. Fokus på grunnleggende trinn og elementene som rytme, musikkforståelse og det å finne den rette attityden som hip hop er kjent for. Utrolig morsom måte å bruke kroppen sin på og samtidig lære å isolere kroppsdeler og bevege seg på en måte som fremhever fortellingen i låta man danser til.

Krav: ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: innesko, klær som er behagelig å røre seg i. Gjerne løstsittende tøy. Husk drikkeflaske!

Hip Hop 1

En fin innføring i hip hopens verden og du lærer hva hop hop er og de grunnleggende ferdighetene som må kunnes for å kunne formidle dansen på best mulig måte. Du vil lære enkle og varierte, men også utfordrende og lærerike koreografier der du vil få både kjenne på mestring og utfordring. En herlig måte å uttrykke seg på og samtidig utvikle seg innen hip hop stilen og dens stil og utrykk.

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: innesko, klær som er behagelig å røre seg i. Gjerne løstsittende tøy. Husk drikkeflaske!

Hip Hop 2

En videreføring av nivå 1. Koreografi og musikken er enda mer utfordrende og det krever at du er trygg på de grunnleggende elementene.

Krav: minst to sesonger på hip hop nivå 1

Utstyr: innesko, klær som er behagelig å røre seg i. Gjerne løstsittende tøy. Husk drikkeflaske!