Jazzdans

Jazzdans er en dansestil som kjennetegnes av rytme, energi og mange morsomme trinn. Jazzdans er en danseteknisk stilart, hvor man blir kjent med typiske jazzelementer som blant annet isolasjon, dynamikk, rytmikk, attacker og hurtige temposkifter.

Det er en scenisk dansestil som i USA på 1900 tallet smeltet sammen klassisk ballett med den svarte kulturens rytmikk og musikk til det som i dag er den vanligste danseformen i revyer, musikaler og musikkvideoer. Jazzdansen får alltid nye trender og ser derfor ganske annerledes ut i dag enn for f.eks 20 år siden da hip hopen enda ikke var etablert. Det er derfor jazzdans ikke lenger har noe å gjøre med begrepet jazz som i musikken. Jazzdansen skiller seg ut fra de andre sceniske stilartene ved at den som regel er påvirket av den gjeldene populærkulturen som er i stadig utvikling.

Lyrisk jazz

Lyrisk jazz som du finner på timeplanen til Victory, danses til roligere musikk der det legges vekt på å fremheve emosjoner og fremheve musikkens budskap og historie som formidles gjennom kroppens bevegelser og uttrykk

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: Barbeint. Treningstøy som er behagelig å bevege seg i. Gjerne litt løstsittende. Husk drikkeflaske og hårstrikk

Jazzfunk

Også kalt streetjazz og er en hybrid av hip hop og jazzdans. Selv om jazzfunk låner trinn fra hip hop er det ikke en hip hop stil da de grunnleggende bevegelsene kommer fra jazz. Morsom kombinasjon og blandingen gir et helt annet uttrykk enn ren jazz og ren hip hop hver for seg.

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: Innesko, treningstøy som er godt å bevege seg i. Husk drikkeflaske og hårstrikk.

Sassy jazz / heels

Et feminint rått og samtidig sensuelt utrykk med et kommersielt preg. Dette er det du gjerne ser i musikkvideoer i moderne tid og lar deg virkelig kjenne på følelsen på å være fri og slippe alle dine hemninger løs. Sinnsykt morsomme klasser å være med på!

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: Innesko og/eller heels.. Treningstøy som er behagelig å bevege seg i. Gjerne ettersittende. Husk drikkeflaske og hårstrikk. Det er ikke påkrevd å bruke høyhelte sko

Show/jazz

Er en klasse der vi baserer oss på jazzteknikk og lærer koregrafier som egner seg på show og scener generelt. Passer godt for deg som har en liten skuespiller i seg og liker å opptre. Her er det også samarbeid i par og grupper og man blir god kjent og lærer seg å samarbeide og tilpasse seg hverandre for å skape en opplevelse for publikum. Målet er å kunne røre ved sitt publikum ved å sette i gang en følelse som glad, trist, beveget etc. Variert klasse!

Krav: Ingen forkunnskaper kreves

Utstyr: Barbeint eller myke dansesko. Treningstøy som er behagelig å bevege seg i. Husk drikkeflaske og hårstrikk.